TERÖRİST İSRAİL ŞEHİT ARURİ’NİN AİLESİNİ GÖZALTINA ALDI.

Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Serahine, "İşgal ordusu dün gece, Batı Şeria’nın Ramallah ile el-Bire kentinde evlerinde arama ve tahrip sonrasında şehit Salih el-Aruri'nin kız kardeşleri Delal ve Fatima el-Aruri'yi gözaltına aldı" dedi.

Serahine, Delal'ın Ramallah'ın kuzeybatısındaki Arurah beldesindeki ailesinin evinden, Fatima'nın ise el-Bire kentindeki eş-Şurfa Mahallesindeki evinden alındığını belirtti.

İsrail işgal güçleri geceden sabah saatlerine kadar Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda 25 kişiyi gözaltına almıştı.

ŞEHİT TAZİYESİNİ DAĞITTILAR!

Öte yandan İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El-Faria Mülteci Kampı ile İzna beldesine düzenlediği baskınlarda 10 Filistinli yaralandı. İsrail işgal güçleri, daha önce "Yahudi işgal birimine sızdığı iddiasıyla" şehit ettiği üç Filistinlinin El Halil'in batısında yer alan İzna beldesindeki evlerine baskın düzenledi. İsrail güçleri, şehitler için düzenlenen taziyeevini dağıttı. İsrail askerleri, İzna beldesine mücavir Deyr Samet köyünde Filistinlilere yoğun şekilde gaz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te 5 bin 875 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail işgal güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.