Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

“Yüksek kar getirili özel fon” vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Aralarında futbol camiasının ünlü isimlerinin de olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve 252 yıl hapis cezası istenen Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşması görüldü. Duruşma sonunda, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluklarının devamına karar verildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Ali Yörük ve Seçil Erzan’ın aralarında olduğun tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Candaş Gürol, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz ve Semih Kaya tanık olarak dinlendi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i arayarak, “Çocukların sorununu çözsün” dediği öne sürülmüştü. Bu iddia Denizbank yönetimi tarafından reddedildi.

Avukat Rezan Epözdemir’in, Hakan Ateş’in Fransa Megeve’deki kayak merkezinde çekilen fotoğraflarını dava dosyasına koymasının ardından Denizbank açıklama yaparak fotoğrafların Palandöken’de çekildiğini öne sürdü.

Avukat Rezan Epözdemir, Quality dergisinin Denizbank yönetiminin baskısının ardından Megev ismini değiştirdiğini iddia etti. Epözdemir, ayrıca pasaport ve HTS kayıtlarını isteyeceğini, dosyaya koydukları Quality dökümanının eski ve yeni halini paylaşacağını açıkladı.

‘TRABZONLU BİR KADIN OLSAYDIM BURADA OLMAZDIM’

Seçil Erzan, savunmasında şunları söyledi: “Süleyman Zan, Gökhan Zan, Aynur Akdoğan, Metin Taş, Merve Özer Yılmaz ve diğerlerinin MASAK raporları, hesap hareketleri tespit edilsin. En yakınımda olan Nazlı ‘Ben Fırat’ı tanımıyorum’ diyor. Ben tek başıma ispat edemiyorum. Bunları devlet bulmalı. Benim aralık ayından itibaren hiçbir iradem yokmuş. Bunun bedelini ödüyorum. Herkesin ne aldığını ortaya çıksın. Ajandalarımı banka aldı elimden. Onları da istiyorum. Bankanın döviz hareketini fark etme imkanı vardı. Herkes değişik şeyler söylemeye başladı. İş tamamen çığrından çıktı. Bir akıl tutulması yaşadım. Bu paralar bende değil. Çok korkuyordum. Trabzonlu bir kadın olsaydım burada olmazdım. Arkam güçlü olsaydı… Ben Seçil Erzan’ım. Tek başımayım. Ben darp edildim. Gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu’nun parası 10 kişiye dağıtıldı. Ben yanlış bir şey yaptım diye anlatmaya başladığımda kimse dinlemedi.”

DENİZBANK MÜDÜR YARDIMCISI İLE ERZAN MAİLLEŞMESİ DOSYAYA KONULDU

Erzan’ın savunmasının ardından tanık beyanlarına geçildi. Semih Kaya ifadesinde, “2022 Nisan’da Seçil Erzan fondan söz etti. Avantajlarından bahsetti. Bankacılık hesabımdan 300 bin dolar verdim. Daha sonra 1 milyon 200 bin euro’yu dolara çevirip verdim. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euro’luk paramı da dolara çevirip Levent şubeye aktardım. Aldığım paralar oluyordu. Şu ana kadar 3 milyon 500 bin dolar aldım. Aldığım paraları da yatırdım. 15 Kasım 2022’de 200 bin dolarlık bir para verdim” dedi.

“Bodrum’daki ev için sadece 100 bin dolar verdim” diyen Kaya, “Para ödemedim kamera kayıtları incelenebilir bu noktada. Ev için ödediğim para sadece 100 bin dolar komisyon parası… Seçil’den boş çanta aldım araçtaki olay budur. O çantadaki parayı bankaya yatırmıştım. Seçil’i aradım ‘GPS cihazı var’ dedim. Atilla Baltaş’ın olduğunu öğrendim çantanın. Atilla Baltaş’ı aradım. ‘Benim çantam’ dedi. ‘Benim param sende ne arıyor’ dedi Atilla. Ben de ‘bilmiyorum’ dedim ‘Neden bende.’ Bodrum’a gittim evime baktım, gözlemledim. Aynı gün İstanbul’a döndüm. GPS olayını o akşam fark ettim. Hiç tanımadığım bir adam beni aradı ‘param sende’ dedi. Bu durumda hiçbir şeyden şüphelenmedim. Sonra Atilla Baltaş’la seçilin ofisinde görüşme yaptık. Daha önce çantası çalındığı için çantasına GPS taktırdığını söyledi Atilla Baltaş. Selçuk Abi bir kez beni aradı. Seçil’e para verdiğini bir fondan bahsettiğini söyledi. Ben de para yatırdığımı elimde belge olduğunu ve para yatırdığımı söyledim. İlk başlarda kimsenin fonu diye bahsetmedi ne biri, ne banka. Daha sonrasında kâr olan bazı dosyalar gönderdi bana. Sadece benim adıma açılan bir fon olduğunu söyledi. Hakan Ateş ya da Fatih Terim fonu demedi.”

Semih Kaya, ayrıca dikkat çeken bir beyanda bulundu. Kaya, Mart 2023’te durumdan şüphelenince Seçil Erzan’ın Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu ile parası hakkında yaptığı mailleşmeyi kendisine gösterdiğini ilk kez açıkladı. Kaya bu belgeleri mahkeme heyetine sundu.

‘SEÇİL’E BOŞ ATIP DOLU ALMAYA ÇALIŞTIM’

Tanık olarak dinlenen Candaş Gürol, savunmasında şunları söyledi: “Seçil Erzan ile duygusal ilişkimiz temmuzda başladı. Sevilen ve başarılı bir kadın olarak Denizbank’ta çakılıyordu. Mutluydum, arkadaşlarımızla görüşüyorduk. Aralık ayı gibi Seçil’in gizli telefonları başladı. Yanımda kimseyle konuşmamaya başladı. 24 saat meşguldü. Artık görüşemez olduk. Birkaç kez ‘Candaş’ deyip telefonu kapattı. ‘Beni aldatıyor mu?’ diye düşündüm. Bir anda işlerin buraya gelmesine üzüldüm. Benim müvekkilim İbrahim Abi fona para yatıracağını söyledi. ‘Seçil’den ayrıldım’ dedim. ‘Sorun değil’ dedi. ‘3 milyon doları benim üstümden değil de senin üstünden getirsek olur mu?’ diye sordu. İbrahim Abi’yi kıramadım. Seçil’i aradım ‘İbrahim Abi’ye böyle bir fondan bahsettin mi?’ diye sordum, ‘Evet anlaştık İbrahim Abi ile’ dedi ‘Fon anlaşması yaptık’ dedi. Sonra İbrahim parayı hesabıma yolladı. İbrahim Abi’nin ofisine gittik. Asistanı vardı parayı makam odasına bıraktım, ‘Hayırlısı olsun’ dedim çıktım. Seçil’e, ‘Vergi nasıl kesiliyor’ diye sordum. ‘Şu an bunları düşünecek durumda değilim’ dedi. Ben de bir ay sonra aradım hatırlattım. ‘İbrahim Abi’nin başka paraları da ben de duruyor’ dedim. Benim korkum yüksek bir vergi çıkmasıydı. İnşallah çıkmaz para giriş çıkışından. Bir fon konuşması vardı ortada ancak illegal olduğunu bilmiyordum. Avukatı olmama rağmen Fatih Hoca’nın bana bir şey söylememesine darılmıştım. Duygusal ifade vermişim. Fatih Terim Denizbank’a para gönderdiğini söyledi. Hesaba para yatırdığını söyledi fon falan değil. Seçil’in işlerinden herhangi bir kazancım olmadı. 100 bin dolar gibi bir para almadım. Ben ‘Seçil’in konuşmalarından sadece acaba kredi çıkmayan birine kredi mi çıkartıyor?’ diye düşündüm. Bundan fazlası benim de hayal ötemde. ‘Fatih ile illegal iş mi yapıyorsun?’ diye Seçil’e hep boş atıp dolu almaya çalıştım. Kıskançlık da vardı işin içinde, bu isim üzerinden Seçil’e hep sorular sorarak doğruya ulaşmaya çalıştım. Ben Seçil’in beni aldattığını ve usulsüz kredi kullandırttığını düşünüyordum.”

‘SEÇİL ERZAN BANA ‘FATİH TERİM FONU’ DEDİ’

Tanık Merve Özer Yılmaz, “Sadece Seçil Erzan’ı tanıyorum. 2012’de ilişkimiz başladı. 2016’ya kadar birikim yaparak paramı Seçil’e veriyordum. 2021’de hisse senedi olarak da bir işlem yapıldı. 2022’de mantıksızlıklar silsilesi başladı. Ben 2 milyon lira para koydum. Bana bir ay daha idare etmemizi söyledi. Bu sürede yine para ekledik. Bana fonda 10 milyon para biriktiğini söyledi. Ancak bu parayı çekmek için para eklemesi gerektiğini söyledi. 4 milyon kiralık bir para ekledik. Daha sonra 6 milyon lira çekti. Hakan Aktaş nedeniyle pozisyon açığı olduğunu söyledi. Hiçbir şekilde bilgi alamadım. Tekrar para istedi. 2015’te Selçuk diye biri olduğunu öğrendim. 2023 Şubat ayında Seçil bana ‘200 bin dolar bulur musun?, açık pozisyon var’ dedi. Aynı şeyi eşime de söyleyip yardım istedi. Eşimden 5 milyon lira istedi. Bir gariplikler olduğunu eşime de söyledim. Seçil bana, Mart ayında fonda 50 milyon lira para biriktiğini, bizim paralarımızı da dahil ettiğimi söyledi. 1 milyon 400 bin dolar yatırdım 600 bin dolar alacağım var” ifadelerini kullandı.

Rezan Epözdemir, Yılmaz’a “Senyör kim?” sorusunu yöneltti. Yılmaz, “Senyör Selçuk Oğuz’dur. Selçuk’un 3 senedir başka bankada çalıştığını öğrendim. Onunla Aktif Bank’ta görüştüm. Beni tanıdığını söyledi. Bankacılık sistemini kullanmadığını söyledi. Bana verdiği izlenim, Seçil Erzan, Selçuk’un ismini kullandığı” diye cevap verdi.

Merve Yılmaz savunmasında ayrıca, “Seçil Erzan 8 Mart’ta bana banka içerisinde fon kurduğunu, Fatih Terim ve futbolcuların içinde olduğunu söyledi. Bana Fatih Terim ve futbolcularla ilgili bir konu olduğunu söyledi. Fatih Terim ile sadece bir kere görüştüm” dedi.

‘HAKAN ATEŞ DE İŞİN İÇİNDE’

Futbolcuların menajeri Fırat Özdemir ise şunları söyledi: “2008’den beri Denizbank’ın özel bankacılık müşterisiyim. Futbolcuların hesapları da burada. 2010 yılından beri Seçil’i tanırım. 2022’de beni aradı. Levent Şubeye tayin olduğunu söyleyip, bankaya çağırdı. Bankanın özel fonu olduğunu söyledi. Banka müşterilerinin bu fona girmesi durumunda kendisinin de iyi paralar kazanacağını ifade etti. Mehmet Aydoğdu, Hakan Ateş’in de içinde olduğunu söyledi. Kendisi bana bunları anlattı. 2022 Aralık’ta 3 milyon 400 bin dolar elden ofisinde verdim. 10 gün sonra 4 milyona tamamlamam gerektiğini söyledi. 646 bin doları evime geldi. Parayı verdim sonra ocak ayı başında bazı ödemeler yapıldı. Toplamda 1 milyon 400 bin doları kendisine teslim ettim. Bazı tarihlerde ödeme yaptı bana. 1 milyon dolar zararım var. Bunun dışındaki paraları geri aldım, ana paradan kalan bu. Ben Seçil’e paraları teslim ettiğimde bana kağıtlar verdi. Şube kaşesi olan kağıtlar bunlar. Bankaya müraacat etmedim çünkü bunun şube nezlinde değil genel merkezli bir fon olduğunu söyledi. Ailem dışında kimseden para alıp seçile vermedim. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu isminden bahsetti bana ama Fatih Terim demedi.”

‘SEÇİL’İ ÇOK SEVERLERDİ, OLAY PATLAYINCA HERKES GİTTİ’

Seçil Erzan’ın annesinin bakıcısı Nursena Bayırova da tanık olarak dinlendi: “Çorlu’daki evde bakıyordum annesine. 7 Nisan’da akrabaları geldi. Bankadan Sermin hanım geldi. ‘Banka Seçil hanıma sahip çıkıyor’ dediler. Seçil hanım çok tedirgindi. Son zamanlarda eşofmanla, elinde siyah poşetle gitti ama poşetsiz geldi. Seçil hanım tutuklandıktan sonra tefeciler geliyor deyip bizi evden çıkardılar. Gece vakti bizi evden çıkardılar. Hüseyin Yenigün, Seçil’in annesine yardımcı olurdu. Seçil’i çevresi çok severdi ama bu işler patlayınca hepsi gitti.”

DENİZBANK’TAN SUÇ DUYURUSU

Bu arada Denizbank Kurumsal İletişim, devam eden davada Seçil Erzan’ın Semih Kaya’ya gösterdiği Mehmet Aydoğdu ile mailleşmesinin sahte olduğunu öne sürdü. Denizbank, çıkan haberlerden sonra teftiş kurulunun söz konusu maili incelendiğini ve gerçek olmadığını, söz konusu mail ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme ihtimali ve sanıkların kaçma şüphesinin bulunması gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, Seçil Erzan’ın Denizbank’ta bulanan hesap hareketlerinin mahkemeye gönderilmesini talep derken, sanıklara ait telefonların ve simkartların bilirkişiye suç delillerinin tespiti amacıyla verilerek rapor alınmasına, varsa banka çalışanları ve yöneticileri ile yazışmaları ile ilgili ek rapor alınmasına, sanıklar Ali Yörük, Atilla Yörük, Nazlı Can ile sanık Hüseyin hesap hareketlerinin Bankalar Birliğinden sorulmasına, Ali Yörük ile Tanık Semih Kaya arasındaki hesap hareketlerinin ve dekont asıllarının Denizbank’tan istenilmesine, Ali Yörük’ün imza yazı örneklerinin temini için ceza evine yazı yazılmasına, Denizbank’a yazı yazılarak sanık Seçil Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan F.S. isimli kişinin tanık sıfatıyla zorla getirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme dosyada bulunan ve Denizbank şubelerinde hesabi bulunan müştekilerin sanık Seçil Erzan tarafından yapılan sorgulamalara ilişkin Log kayıtlarının istenilmesine de karar verildi.

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera’nın gelecek duruşmada hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine karar veren mahkeme, hazır olmadıkları takdirde haklarında zorla getirme emri çıkarılması kararı aldı.

Mahkeme, Denizbank’ın dosyaya sunduğu kamera kayıtlarının adli bilişim uzmanlarından oluşan bilirkişi heyeti tarafından değerlendirilmesine ve  Masak’a yazı yazılarak dosya ile ilgili düzenlenen raporun tamamının mahkemeye gönderilmesine de karar verdi.

Duruşma, 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.