Muhammed Emin Yıldırım iktidara ‘İsrail’le ticari anlaşmaları kesin’ dedi yandaşlar çirkinleşti

‘Diriliş Buluşmaları’nın 7’ncisi Filistin gündemli Bursa'da düzenlendi. Etkinlikte konuşan Muhammed Emin Yıldırım Hocaefendi, “Devletimize de sesleniyoruz. Hiçbir şey yapmadınız bari şu ticari anlaşmaları kesin” dedi. Yıldırım'ın bu sözleri iktidar mensuplarını daha çok rahatsız etti.

İHH ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen ‘Diriliş Buluşmaları’nın 7’ncisi, Filistin özel gündemiyle Bursa’da yapıldı. 

‘Diriliş Buluşmaları’na konuşmacı olarak katılan Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın “Devletimize de sesleniyoruz. Hiçbir şey yapmadınız bari şu ticari anlaşmaları kesin” sözleri AK Parti iktidarını ve ondan beslenenlerin ayarını iyice bozdu. Gazeteci Erem Şentürk, Muhammed Emin Yıldırım’ı çirkin sözlerle hedef aldı. 

İSRAİL İLE İLİŞKİLER TAM GAZ SÜRÜYOR

Katil İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki Gazze Şeridi’ne yönelik katliamları günden güne artarken AK Parti hükümetinin İsrail’le ilişkilerini tam gaz sürüyor. Türkiye’nin İsrail ile ticareti hız kesmiyor. Türkiye’deki limanlardan İsrail’e tonlarca ürün taşınıyor. Türkiye’nin limanlarından kalkan gemilerin sahiplerinin büyük çoğunluğunun AK Partili isimler olması da dikkat çekiyor.

YILDIRIM: HİÇBİR ŞEY YAPMADINIZ BARI BUNU YAPIN İSRAİL İLE TİCARETİ KESİN

Bursa’daki Diriliş Buluşmaları programına katılarak bir konuşma yapan Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, “Boykot yapmaya devam ediyor muyuz? Kim İsrail'e ve İsrail'in yandaşlarına destek oluyorsa onların hepsinden uzak duruyor muyuz? Halk duruyor, halk duruyor. Benim ufacık çocuklarım, ufacık yavrularımız bu süreçte cipslerinden vazgeçtiler. Annelerimiz, şu kardeşlerimiz kullandıkları deterjanlardan vazgeçtiler. Şu anda ticaretleri için bu meselede İsrail'e halen mal gönderenleri Allah'a havale ediyoruz ve onları protesto ediyoruz ve buradan, bu meydandan bir şey söylüyoruz. Kazandığınız o mallarla çocuklarınıza haram yediriyorsunuz. Haberiniz var mı? Haram ya haram. Haram yediriyorsunuz ve buradan devletimize de sesleniyoruz. Ya hiçbir şey yapmadınız bari bunu yapın, bari bunu yapın. Şu ticari anlaşmaları kesin ya. Siz Gazze’deki mücahitleri nasıl sevindireceksiniz Allah aşkına ya. Nasıl sevindireceksiniz Allah aşkına. Benim güzel kardeşlerim 60 küsur tane ülke ya. Petrol desem bizde, yeraltı kaynakları desen bizde, insan kaynakları desem bizde. Bir sesimizi çıkarsak İsrail titreyecek. Ey Petrol kuyularının sahibi olan Arap ülkelerinin yöneticileri saraylarınız başlarınıza yıkılsın. Siz hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz. O başınızı yastığa nasıl koyuyorsunuz? O çocuklar yüreklerinizi yakmıyor mu? O gözyaşları sizin yüreklerinizi yakmıyor mu? Biz biliyoruz Siz İsrail'le savaşacak kadar cesur değilsiniz. Allah sizin gibi korkaklara da bunu nasip etmeyecek ama hiç değilse oradaki mazlumları güldürmek için o mücahitlere moral vermek için bir şeyler yapın. Yapmasanız da hepinizi, hepinizi, hepinizi müntakim olan Allah'a havale ediyoruz.” dedi.

Muhammed Emin Yıldırım Hocanın bu sözleri büyük takdir toplarken sosyal medyada da gündem oldu. 

İSRAİL İLE TİCARETİ KESİLSİN DEDİ EREM ŞENTÜRK RAHATSIZ OLDU

AK Parti destekçileri ve bundan nemalanan bazı odaklar Yıldırım'ın sözleri sonrası adeta kudurdu. Çirkin sözlerle Yıldırım'ı hedef alanlara yandaş gazeteci Erem Şentürk'te dahil oldu. 

Sosyal medya platformu X hesabından Yıldırım'ı hedef alan Şentürk, “Bu Muhammed Emin Yıldırım, karnından konuşarak fitne fesat peşinde koşan şımarıkların en hafifinden. “Hiç bir şey yapmadınız” diye devlet tırnaklıyorlar böyle. Filistin bunların umrunda değil. Üzüntülerinden, isyanlarından, öfkelerinden, vaazlarından sahtelik akıyor. Bunların derdi Erdoğan’a sataşmak, Erdoğan’la kavga etmek. Bu zelil adamlar Erdoğan’dan başla kimseyle kavga etmediler. Türkiye’den başka her ülkeye hizmet ettiler.” dedi.